Informació del MeFiTu

La Fundació Pau Costa promou el programa formatiu i educatiu MeFiTu, Els boscos mediterranis,  el foc i tu, de sensibilització sobre l’ecologia dels incendis forestals dirigit a escolars de primària i  secundària. Aquest programa s’impulsa amb tècnics de la fundació, afavorint la transmissió de  coneixements i experiències sobre els incendis forestals i recolzant una gestió forestal sostenible a tots  els nivells.

El projecte MeFiTu recull alguna de les Conclusions exposades en el principal Projecte Europeu FireParadox que ha tractat la problemàtica dels incendis forestals, on es recomana treballar per reorientar la percepció social del foc en els països de l’arc mediterrani.

Aprendre a conviure amb el foc, gestionar-lo com un factor ecològic més, des de la prevenció fins l’autoprotecció, sense percebre’l únicament com un factor de destrucció per als nostres boscos.

Entendre que la propagació del foc també està relacionada amb la continuïtat i la càrrega de vegetació forestal, estant a les nostres mans poder canviar l’estructura forestal de boscos abandonats per fer-los més resistents als incendis, usant eines com la gestió forestal sostenible. Per aconseguir reorientar aquesta percepció social es va dissenyar aquest taller

Objectius:

•Donar a conèixer els incendis forestals com una pertorbació natural o factor ecològic habitual al clima mediterrani.

•Donar a conèixer els boscos mediterranis com elements naturals modificats intensament pels habitans de la regió mediterrània des de fa milers d’anys, són boscos antròpics i no verges o salvatges.

•Reorientar la relació de la societat amb el bosc i aconseguir a través de la gestió forestal boscos més resistents als incendis  forestals.

Activitats:

presentmestres

• Xerrada amb els mestres o professors.

• Presentació Audiovisual MeFiTu als alumnes.

• Preparació i crema de maquetes simulant dos tipus de bosc, gestionat i no gestionat.

• Sortida amb activitats a bosc, preferentment es visita un incendi històric proper a l’escola.

Destinataris:presentacio

Alumnes de cicle mitjà i superior de primària i tots els nivells de secundària.

Capacitat:

20-­‐30 alumnes per grup

Imagen1Lloc: 

Totes les activitats  es realitzaran al centre educatiu, excepte la visita a camp que s’escollirà  en funció de la zona on es troba ubicada l’escola.

Durada:

IMG_6409Xerrada mestres 1-­‐2h,

Presentació Audiovisual 1h,

Preparació i crema Maquetes 1-2h,

Sortida matinal.

Observacions:

Per més capacitat s’adapta la planificació.

Conte Mefitu

En aquest  link del Mefitu trobareu tota la informació referent al projecte.

Si voleu rebre informació per tal de realitzar el MeFiTu a la vostra escola, ompliu el següent formulari i ens posarem amb contacte amb vosaltres.

[contact-field label='Name' type='name' required='1'/][contact-field label='Email' type='email' required='1'/][contact-field label='Website' type='url'/][contact-field label='Comment' type='textarea' required='1'/][contact-field label='Nom escola o entitat' type='text' required='1'/][contact-field label='Nombre d%26#039;alumnes' type='text'/][contact-field label='Dates disponibles ' type='text'/][contact-field label='Adreça de l%26#039;escola' type='text'/][/contact-form
]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s